Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Sossarna gör en helomvändning

Publicerad 2005-08-30 13:49:36 i Samhälle och politik,

Sossarna gör en helomvänding i valfjäskandets heliga namn. De har väl fått kalla fötter och insett att föräldrar inte vill att överförmyndaren GP ska bestämma vem som ska vara hemma med småbarnen och hur mycket. Så nu försöker de rädda valet genom att ta tillbaka alla hårda ord om tvångsfördelning av dagar.

I stället ska de "förstärka kvinnans ställning på arbetsmarknaden med minskade visstidsanställningar, rätt till heltid, lika lön för likvärdigt arbete och förstärkt lagskydd för gravida och föräldralediga.

- Vi vill lägga krutet på att förändra kvinnornas ställning på arbetsmarknaden, säger hon." (ur SvD).

Håhåjaja. När fan blir gammal blir han religiös. Med höjt barnbidrag och tillbakadraget hot om förändrad föräldraförsäkring hoppas man nu att alla småbarnsföräldrar ska stoppa socialdemokratiska valsedlar i kuverten nästa höst. Förmodligen bara för att några dagar senare åter ta upp frågan och då med en helt annan inställning. Det brukar ju bli så med våra röda vänner. Alla löften vänds till "målsättningar" och såsmåningom till  "det är tyvärr inte möjligt" så fort valet är över och regeringsmakten vunnen. Och det är ju fiffigt för på så sätt kan man återanvända löftena varje valår. Recycling är ju så modernt.

Jag läste någonstans en kommentar om den senaste socialdemokratiska regeringsperioden där skribenten klarsynt konstaterade att en borgerlig regeringen aldrig hade kunnat komma undan med sådana försämringar i välfärden som sossarna gjort. Så sant, så sant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela