Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Äckligast i år?

Publicerad 2007-12-22 12:02:18 i Mat,

Julens mest avtändande reklamfilm måste ändå vara den om en djupfryst jultallrik från Findus.

Recept:

Skummjölk,
potatis,
vitkål,
prinskorv 11 % (gris- och nötkött 61 %, vatten, fett från gris, stärkelse, salt, socker, kryddor, kryddextrakt,)
vispgrädde,
ansjoviskryddad sillfilé (sillfilé, socker, salt, ättika, kryddor),
griskött 5 %,
ris,
nötkött 2 %,
jordgubbar 2%,
lök,
salt,
socker,
vegetabilisk olja,
sirap,
äpplen,
modifierad stärkelse,
stärkelse,
härdad vegetabilisk olja,
nötfett,
ägg,
betfiber,
aromämnen,
jästextrakt,
sojasås (med vete),
ättiksyra,
färgämne (sockekulör, betakaroten),
kryddor,
smakförstärkare E621 (natriumglutamat), E635 (dinatrium-5'-ibonumkleotider),
citronjuicekoncentrat,
lökextrakt,
druvsocker,
stabiliseringsmedel E414 (gummi arabicum)
pepparextrakt.

En portion (375 g) ger dig 45 g köttbullar, 40 g prinskorv, 120 g Janssons frestelse, 50 g brunkål och 121 g risgrynsgröt med jordgubbssås.

Receptet är sorterat efter ingrediensernas andel av portionen. Skummjölkspulver är alltså huvudingrediensen på jultallriken! Konstigt att jag lyckas sno ihop ett hyggligt julbord varje år utan att ens äga något mjölkpulver...

Med tanke på att de tre viktigaste ingredienserna är skummjölk, potatis och vitkål lär de i alla fall ha en hygglig avans på varje portion. Förutsatt att de säljer något av den här osmakligheten.

Om du fortfarande är frestad så kan du leta efter den här i frysdisken:
image87
Berätta sedan för mig om julstämning uppstod.

Andra bloggar om: , , ,

Kommentarer

Postat av: Mickan

Publicerad 2007-12-22 12:07:10

Nej, fy! Riktigt julbord ska det vara!

Postat av: Charlotte

Publicerad 2007-12-27 19:09:04

Vämjeligt..extra vämjeligt efter jul när även vanliga normala GODA julbord står en upp i halsen.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela