Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Julavslutning

Publicerad 2008-12-19 10:28:26 i Media,

Är nu hemkommen från skolavslutning i Gamla Uppsala kyrka. Det är väldigt trevligt att åter ha getts anledning att gå på avslutningar, för få saker ger sådan julkänsla (eller för den delen sommarkänsla) som skolavslutningar.

Nu tändas tusen och Stilla natt sjöngs traditionsenligt liksom en kortversion av Tomten lästes upp (för nog hoppades det över en och annan strof!?). Roligast var dock treornas julspel. Duktiga barn och fina dräkter, men bäst var gossen som läste texten. Sällan har julevangeliet varit så snabbt avhandlat! Herdar och visa män rusade genom kyrkan för att hinna med i svängarna. Och mitt i allt (!) satt Herodes och såg förvånad ut.

Lite kan man undra varför en flicka sjöng den gamla Wham-hiten Last Christmas. Rätt mycket hjärta/smärta och rätt lite jullov eller Jesus i den. Men, men. Nya tider, nya traditioner. Men ibland undrar jag om barnen överhuvudtaget får lära sig att reflektera över saker och ting i skolan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela