Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Livet tar fart igen

Publicerad 2008-05-04 13:01:33 i Föräldraskap,

Den senaste perioden har varit ganska festintensiv. Igår besökte vi vännerna H&H i Stockholmstrakten. Jättetrevligt! Deras barn är i samma ålder som Sonen och Lilla Loppan och tack och lov fann de varandra direkt, så vi vuxna fick prata mer eller mindre i lugn och ro hela kvällen.

Vi pratade bland annat en hel del om det där med att ha varit nästan isolerade från gamla vänner under de senaste året och i stället hänvisade till grannar och barnens kompisar. Men nu har det börjat vända igen. Det är inga problem att packa in hela familjen i bilen och åka och hälsa på. Barnen anpassar sig lättare till ruckade rytmer och kan både äta och gå och lägga sig på andra tider än de vanliga utan att helt balla ur. Dessutom har de roligt för sig själva på ett helt annat sätt och kräver inte vår totala uppmärksamhet hela tiden.

Visst är det gulligt med småbarn, men det är betydligt roligare nu när mitt eget liv och tillåts ta plats från tid till annan!

För övrigt har Sonen lärt sig cykla. Äntligen! Vi har varit rätt slöa föräldrar och inte lagt så hemskt mycket energi på det, men för någon månad sedan knäckte han koden. Nu kan han till och med göra U-svängar på gatan utan att sätta ner fötterna!
De växer upp, de små liven.

Kommentarer

Postat av: Hilde

Publicerad 2008-05-09 16:53:29

Ja, visst hade vi trevligt!?!?! Jag är så glad att vi äntligen fick till det! Och kul att barnen lekte så otroligt bra, L & L pratar fortfarande om A & C. De gjorde avtryck...

Må så gott i sommarvärmen!
Kram! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela