Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Julefrid

Publicerad 2005-12-24 23:50:39 i Allmänt,

Barnen sover, glöggflaskan tömd, presentpappret nedknölat i ett nästan pinsamt stort antal kassar. Kola och knäck har smält i värmen från alla stearinljus, vardagsrummet är översvämmat av alla ny saker som ännu inte har någon naturlig plats att vara. (Vissa kommer aldrig någonsin att få det heller...)

Hostan hålls hyggligt stången av medicin, bihåleinflammationen har dämpats av penicillin.

Båda barnen fick ställa figurer i krubban på julbönen i kyrkan. Tomten kom när  han skulle (enligt föräldrarna. Sonen var trött på att vänta redan efter lunch.) Barnen lyckliga och vi nästan förtvivlade över det överflöd av leksaker som landar denna dag. Hälften av dem icke efterfrågade.  Hur begränsar man?

Nu träder julefriden in. När julafton är över och juldagen nalkas kan man äntligen koppla av.  Julafton är lust, och glädje på gränsen till hysteri. Juldagen är avkoppling och stilla glädje över familj, julpynt och julklappar som man äntligen hinner slänga mer än en flyktig blick på.

Nu ska det bli rätt skönt att sova.

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela