Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Stora valborgsdeppen

Publicerad 2007-04-30 11:31:25 i Allmänt,

Jobbig dag idag. Det är Valborg och jag kommer inte att gå på högtidslandskap eller sillunch elelr mössviftning eller champagnegalopp... Saknar allt det där förfärligt mycket.

Tvingades köra igenom stan på väg till Ackis och såg alla glada studenter med kassar och ryggsäckar på väg mot dagens attraktioner.
Avundsjuk!

Till råga på eländet så jobbar P idag fast han först sagt att han inte skulle. Barnen är hemma med mig (för det hade vi redan lovat dem) och därmed försvann alla möjligheter att ta sig in till stan åtminstone en liten stund.

Tack och lov kommer kära vänner ikväll för att fira en mera profan Valborg. Grillning i trädgården och majbrasa vid högarna (stans största). Så lite fest blir det. Men inte är det som förr.

Glad Valborg på er!
Och grattis, kungen!!

Kommentarer

Postat av: N|.

Publicerad 2007-04-30 12:37:56

Min plan är att fira Uppsala-valborg nästa år med min syster. Jag saknar också. Det är fan surrealistiskt... här sitter man och jobbar när man egentligen borde käka sill-lunch...

Postat av: Christian

Publicerad 2007-04-30 12:57:05

Äter man sill-lunch på Valborg? Jag har aldrig firat Valborg. Inte ens haft en ungdomsfylla.

Postat av: Béatrice Karjalainen

Publicerad 2007-04-30 13:00:12

Attans NU vet jag vad jag glömde. Anmäla mig och familjen till datorföreningens årliga sillunch. Shit shit shit... Ja ja det blir väl till att slänga fram något annat på bordet nu, ungarna kom just och sa att de är hungriga.

Hoppas du får en mysig profan Valborg med vännerna. Vi skall fira på samma sätt men elda upp vännernas skog (eller i alal falldet som är bortgallrat och ligger i en gigantisk hög på tomten).

Postat av: Susfu

Publicerad 2007-04-30 13:27:28

Måste hålla med Christian, har aldrig firat Valborg annat än att man eldar upp det som höst- och vårstormarna rivit ner. Men sill är ju gott =)

Trevlig deppvalborg oavsett!

Postat av: Nilla

Publicerad 2007-04-30 16:28:06

Valborg? Jag har knappt tänkt på det... Båda barnen har vattkopporna och maken är nyopererad... så här är det såå lungt och stilla... Kom att tänka på vad jag skrev om i ett tidigare inlägg:
http://tankebubblor.blogg.se/220606174156_midsommaraftonblues.html

Postat av: Charlotte

Publicerad 2007-04-30 23:41:16

Visst är det trist när det inte är som det skall på Valborg? Vi firade sådär barnfamiljsartat med barnens kompisars familj. De är INTE gamla studenter. Men snälla ändå i och för sig. Vilken annan dag som helst på året...men på Valborg SKALL det liksom stå en doft av champagne, sill och gräs-i-håret runtom en. Annars - ja, annars är man bara småbarnsförälder...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela