Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Godhetens lov

Publicerad 2014-12-10 22:39:40 i Allmänt, Blogg24,

Sitter här och lyssnar med ett halvt öra på Musikhjälpen som rullar på tv:n i vardagsrummet. Det är en satsning som gör mig alldeles varm om hjärtat. Dels själva programmet i sig, med dessa artister som under årets mest hektiska period tycker att det är värt att sitta instängdi en bur i en vecka för att göra världen lite bättre.  Heja dem!
 
Fast ännu varmare blir jag av att följa hur människor i hela landet slår knut på sig själva för att på något sätt bidra till insamlingen. Man riktigt hör hur insikten att alla kan göra något har drabbat dem. Det är en sanning som gäller året runt. 
 
Det är lätt att känna sig lite desillusionerad när man tittar på nyheterna eller läser tidningen och ser hur människor behandlar varandra. Våra medier sjunger sällan godhetens lov utan rapporterar om ondskan.
 
Men jag tror att världen blir bättre. Vi är redan mycket mer medvetna om hur folk har det och om hur planeten mår ärn vad våra föräldrar någonsin var. Fler och fler orkar lyfta blicken och se att, i jämförelse med många, många andra, så har man det ändå ganska bra. Vi är många som kan försaka åtminstone något för att rädda livet på en annan människa.
 
Musikhjälpen inspirerar till godhet och det är om möjligt en ännu viktigare gärning än den att hejda spridningen av hiv. 
 
Tack!
Musikhjälpen håller i år till på ett torg nära mig - i centrala Uppsala. Det är rätt häftigt att gå över torget i dessa dagar!

Kommentarer

Postat av: Charlotte

Publicerad 2014-12-11 20:36:50

Helt sant. Härligt med folk som vill hjälpa till! Våra dagisbarn åker in imorgon med pengar och önskar en låt till sina fröknar (barnen har valt: Slå dig fri)

Svar: Vad rart!
Fru Babsan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela