Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Vad ska jag bli när jag blir stor?

Publicerad 2015-10-19 10:15:00 i Allmänt, Reflektioner,

Efter några månader utan uppdrag börjar det nöta i själen. Och i plånboken, men det är ju en värdslig sak, som Karlsson på taket skulle ha sagt.

Själen är det värre med. Dels kommer de förväntade tankarna som handlar om varför ingen vill ha mig, om jag gjort bort mig på något sätt eller om jag inte är så kompetent som jag trodde.

De är, som sagt, förväntade tankar och jag har förberett mig på att hantera dem. Det går inte alltid så bra, men det går inte heller jättedåligt.

De tankar som egentligen stör mer är "nu när jag har all tid och inga pengar - då borde det vara läge att komma på vad jag egentligen vill göra!".

Gaaah - samtidens ok på allas våra axlar. Vi ska hitta oss själva, leva vårt sanna jag, vara lyckliga och lyckade.

Överallt affirmationer. Våga leva, bli lycklig, carpe fucking diem.

Problemet är att vårt sanna jag kanske inte alltid är så lukrativt. Det finns massor av saker som jag älskar att göra - pärlor, handarbete, läsa, arbeta i trädgården, laga mat och så vidare, men ingen av dessa sysselsättningar ger inkomster. Och livet är inte roligare än att man måste tjäna pengar för att ha råd att leva.

Så vad ska jag bli när jag bli stor? Förslag emottages tacksamt.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela