Gremolata och fläskhare
Jag blev idag så rysligt sugen på gremolata. Det är väl väldigt 1998 eller så, förmodar jag, men eftersom jag (tack och lov) inte är någon mat-fashionista så kan jag äta sådant som jag tycker är gott även om det inte är på modet.
I kylen låg en fläskhare (a.k.a. fläskytterfilé) och väntade på att ätas upp.
Så här blandade jag till vår middag:
1 st fläskhare a ca 600 g
Gremolata:
rivet skal av 1 citron
1 riven (pressad) vitlöksklyfta
1/2 dl hackad persilja
2-3 msk Philadephiaost
en liten skvätt grädde för konsistensens skull
mald svartpeppar
salt och peppar
olivolja
hushållssnöre
Jag blandade ihop gremolatan med philadelphiapsten och en liten skvätt grädde för att få en mer bredbar konsistens.
Fläskhare skar jag upp för att kunna fylla den. (En cm från ena sidan skar jag ett jack som lämnade ca 1 cm kvar i botten. Sedan ställde jag filén på högkant och skar en cm från botten och ut mot nästa sida. På det här sättet fick jag en ca 1 cm tjock, stor skiva kött.)
Jag bredde på gremolataröran och rullade ihop köttet som en rulltårta. Sedan band jag upp den med hushållssnöre och la den i en ugnsform smord med olivolja.
In i ugnen på 175 grader ca 25 minuter. Sedan på med grillen på 250 grader och lät köttet stå inne i ca 10 minuter till. Jag öste en gång också.
Ut ur ugnen och bport med snöret. Köttet skar jag sedan i ca 1/2 cm tjocka skivor och serverade med pasta Alfredo (ca 2 miljoner kalorier!) och sallad.
Det blev gott!
I kylen låg en fläskhare (a.k.a. fläskytterfilé) och väntade på att ätas upp.
Så här blandade jag till vår middag:
1 st fläskhare a ca 600 g
Gremolata:
rivet skal av 1 citron
1 riven (pressad) vitlöksklyfta
1/2 dl hackad persilja
2-3 msk Philadephiaost
en liten skvätt grädde för konsistensens skull
mald svartpeppar
salt och peppar
olivolja
hushållssnöre
Jag blandade ihop gremolatan med philadelphiapsten och en liten skvätt grädde för att få en mer bredbar konsistens.
Fläskhare skar jag upp för att kunna fylla den. (En cm från ena sidan skar jag ett jack som lämnade ca 1 cm kvar i botten. Sedan ställde jag filén på högkant och skar en cm från botten och ut mot nästa sida. På det här sättet fick jag en ca 1 cm tjock, stor skiva kött.)
Jag bredde på gremolataröran och rullade ihop köttet som en rulltårta. Sedan band jag upp den med hushållssnöre och la den i en ugnsform smord med olivolja.
In i ugnen på 175 grader ca 25 minuter. Sedan på med grillen på 250 grader och lät köttet stå inne i ca 10 minuter till. Jag öste en gång också.
Ut ur ugnen och bport med snöret. Köttet skar jag sedan i ca 1/2 cm tjocka skivor och serverade med pasta Alfredo (ca 2 miljoner kalorier!) och sallad.
Det blev gott!