Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Julklappstips i elfte timmen

Publicerad 2007-12-22 12:27:37 i Mat,

Det här är en perfekt present för alla som kan läsa och som har för vana att äta ibland.
image88

Har du funderat över vad det egentligen du får i dig när du äter färdigmat, godis eller bröd?
Eller har du aldrig funderat över det?
Läs i så fall den här boken!


Från OrdFronts hemsida:
Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om "hemlagat" och "hälsosamt". För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider.

Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg.

Det här är en viktig bok. Maten vi får i oss idag innehåller väsentligt mindre näring än för 50 år sedan. Många av tillsatserna framkallar allergier, överaktivitet hos barn och andra biverkningar. Det finns heller ingen forskning på hur alla dessa tillsatser påverkar oss i och med att de kombineras i "cocktails".

Törs man gissa att anledningen till de alltmer förekommande alergierna kan spåras i hur maten behandlas?

Läs gärna mer på hemlige kockens hemsida.

Andra bloggar om: , , ,

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela