Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Citron- och persiljekyckling

Publicerad 2006-11-29 19:01:25 i Mat,

Idag åt vi en riktig vitaminmiddag. Kycklinggryta med citron och persilja serverad med ris och sallad på morötter och vitkål. Barnen åt så det stod ut genom öronen, och sådana recept är det värt att spara på.

Kycklinggryta med citron och persilja
2 shalottenlökar
en klick smör
4 kycklingfiléer
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
saft och skal från 1/2 citron
1/2 dl finhackad bladpersilja
salt och nymald svartpeppar


Finhacka löken och fräs den mjuk i smöret.

Skär kycklingen i bitar och lägg dem i stekpannan. Salta och peppra. Vänd när de fått lite färg.

Häll i matlagningsgrädden och kycklingfonden. Riv skalet av 1/2 citron (bara det yttersta gula) och lägg i pannan. Låt allt puttra i fem minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Finhacka persiljan.

En minut före serveringen lägger man i persiljan. Låt det koka upp en gång till och pressa slutligen i saften av 1/2 citron.

Morots- och vitkålssallad (enkel)
En rejäl bit vitkål
1 stor morot
1 msk vinäger
2 msk matolja
salt
nymald svartpeppar

Strimla vitkålen tunnt och blanda med vinäger, olja och kryddor. Riv moroten grovt och blanda den med kålen.


Servera alltihop med ris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela