Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Älskade Rotary

Publicerad 2014-12-18 22:44:48 i Blogg24, Rotary, Samhälle och politik,

Idag står Rotary i allmänhet och Rotary Uppsala Carolina - min klubb - i synnerhet i bloggens fokus. Det passar bra idag då vi haft årsmöte och jag blivit avreviderad efter mitt presidentår. 
 
Jag kom med i Rotary hösten 99 (då i Stockholm Skanstull) och har inte ångrat mig en dag. Det är otroligt trivsamt. Varje vecka får man träffa kamrater i alla åldrar, äta lunch ihop och lyssna till ett föredrag om vad som helst mellan himmel och jord. 
 
Dessutom gör Rotary en massa gott i samhället. I just min klubb samarbetar vi med Stadsmissionen i Uppsala samt stöttar Mutomoprojektet. Mutomo är en by i Kenya och projektet tog sin början när en av våra klubbkamrater åkte till Mutomo inom ramarna för Rotarys läkarbank. Numera är Mutomoprojektet så stort att det är en egen organisation, men hjärtat finns kvar i klubben.
 
Vi tar emot och skickar ut utbytesstudenter i gymnasiet, vi tar hand om de masterstudenter som kommit till Uppsala för att läsa en master i freds- och konfliktforskning vid ett av Rotarys sex Peace Centers i världen - Uppsala universitet. 
 
Att Rotary är ett internationellt nätverk ger oss kraft att åstadkomma stora saker, som till exempel utrota polio (där vi snart är i hamn).
 
Under mitt presidentår gjorde jag det också till min huvuduppgift att se till att klubben ska fungera bättre som yrkesnätverk och i dagarna drar det sprillans nya mentorsprojektet igång. Hur kul som helst!
 
Men framförallt har vi så trevligt. Jag uppskattar möjligheten att en gång i veckan få lämna det vanliga jobbet och luncha med helt andra kamrater än arbetskamraterna. Att få tala om helt andra saker än jobbet och få vidga min vyer ytterligare en smula. det är roligt att få umgås med engagerade människor i alla åldrar och värmen i klubben är äkta och djupt känd av oss alla. 
 
Vill du följa med på lunch någon gång? Det är bara att säga till.
 
 

Kommentarer

Postat av: Charlotte

Publicerad 2014-12-18 23:26:18

Det var trevligt att vara där. Förstår att du uppskattar samvaron.

Postat av: Daniel Erkstam

Publicerad 2014-12-19 23:33:44

intressant att läsa ditt inlägg. Jag har besökt samtliga företagarnätverk i Uppsala sedan jag återvänt till staden efter några års jobb i Stockholm. Inget enda nätverk verkade särskilt givande. På de som var mer affärsfokuserade ville alla sälja, ingen köpa. Var med på en lunch på just din Rotaryklubb för ca 1.5 år sedan. Sänkte nog medelåldern den gången då jag var en av typ två som inte var pensionerade akademiker. Så det var intressant att få en annan syn på det hela ;)

Svar: Jag har också besökt en handfull nätverk och de som är enbart affärsinriktade är inte min grej. Bland annat pga av just det du säger - alla vill sälja, ingen vill köpa.
Medelåldern i klubben är rätt hög (64 år) eftersom vi inte slänger ut folk bara för att de når pensionsåldern. Vår äldste medlem fyllde 90 i vintras och det höjer ju medelåldern avsevärt! :)

Men känslan av att det är lite gammalt hänger nog främst på att de yngre har svårt att komma ifrån för lunch medan de äldre troget dyker upp. Vet inte riktigt hur man ska komma åt just det problemet. Idéer emottages med tacksamhet!
Fru Babsan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela