Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Älskar livet

Publicerad 2014-12-25 00:01:00 i Blogg24, Reflektioner,

Dag 24 är här. Jag har försökt hålla ett kärlekstema genom mina bidrag i utmaningen #blogg24. Två gånger har jag inte klarat det, men som sagt: man måste få knorra lite också.
 
I början av december har de jag en plan som jag sedan avvek från redan under första veckan. I stället har jag skrivit om det som kännts aktuellt varje dag. Med fokus på det positiva. Det har varit rätt bra för själen att söka kärleken i varje dag. 
 
Så hur avslutar man den här julkalendern?
 
Nu när julafton snart övergår i juldagen vill jag hylla livet. Jag älskar livet. Men inte på ett nyförälskat, varje-dag-är-en-gåva-sätt. Inte alls faktiskt! Är det någon som inte vaknar varje morgon med en sång på läpparna, full av förväntan inför vad dagen ska erbjuda, så är det jag (Och min son, men det är ett annat kapitel.)
 
Nej, jag är mera en nu-ska-vi-bara-ta-oss-igenom-den-här-dagen-också-typ. Varje dag för med sig sina plikter och bördor och vardagens tråk och tvång överskuggar ofta glädjen över livet i det dagliga livet. 
 
Men sett lite på håll blir även vardagen en solig plats och livet så väldigt spännande. Man vet aldrig vad som ska hända eller när. Dörrar stängs och fönster öppnas, man förlorar kontakten med folk men hittar nya vänner efter vägen. Den som tidigare var ens kompis blir plötsligt en arbetskamrat och vice versa. 
 
När jag slutade gymnasiet trodde jag att jag ville jobba på bank. Det gör jag inte. Det är en massa tillfälligheter längs med vägen som gör att jag bor i Uppsala, är egenföretagare inom kommunikation och gift med Peter. I stället för att bo i Västerås, jobba på Handelsbanken och vara gift med Pelle. (Tillfälligheter och en akut aversion mot T-konton.) Bara för att ta några exempel. 
 
Nu är det snart ett nytt år med nya stigar att vandra och nya stenar att vända på längs med vägen. Visst känner även jag rädsla inför de livets mörka sidor med sjukdom, arbetslöshet, död och annat. Det får gärna vara lite lugnt på den fronten ett tag nu. Men framförallt tycker jag att det ska bli så spännande att se hur det går med allt. Inte bara under det kommande året utan under resten av livet. Vart ska jag ta vägen nu? Vilka vägar ska barnen välja? Vilka nya utmaningar och glädjeämnen går vi till mötes? 
 
Ibalnd tänker jag på vilken mikroskopisk chans jag hade att överhuvudtaget få bli till. Tänk att jag fått chansen att leva mitt jordiska liv, här och nu! 
 
Livet är en resa och jag är tacksam över att få göra den. 
 
Jag vill önska alla människor en god jul, ett gott nytt år och en godare värld att leva i!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela