Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Världens bästa Tazza

Publicerad 2014-12-11 21:38:20 i Allmänt, Blogg24,

Det är så ljuvligt att ha en liten katt. En liten varm och mjuk som kryper upp i knät på en och spinner så att själen kan få ro. Vem kan stressa med en katt i knät? Vilka bekymer lindras inte av närheten och lyckan över att ha blivit UTVALD av det självständiga lilla djuret?
 
Katten är en spännande figur med sin blandning av mördarmaskin och gosedjur. Katter vet också vad de vill och när (NU!) och är duktiga på att uttrycka så att till och med dumma människor begriper. Och alla är de olika.
 
Särskilt ljuvligt är det för oss som fått Tazza. Vår lilla kissekatta med 25 tår och en nos som är hälften svart, hälften vit. Smart, snäll och tämligen cool och med en mycket bestämd på hur det ska vara. Den där lilla nosen är förmodligen den tydligaste nosen i världen. Ofast jamar hon intenär hon vill någonting utan sätter sig helt sonika och pekar med hela nosen på det som vi borde fixa - ytterdörren, matskålen, vattenskålen eller skorna som någon lagt på hennes plats under elementet i hallen. 
 
Världens bästa Tazza i sommarsolen
 
Förvånansvärt nog har hon valt att följa vissa av våra regler. Att fina katter inte sitter på matbordet under måltiderna är vi faktiskt överens om. Och att man inte ska hoppa upp på köksbänkarna likaså. Vi har inte talat om för henne att de flesta av hennes artfränder skulle strunta högaktningsfullt i sådana larviga människoregler. Varför väcka den björn som sover?
 
Snart ska vi gå och lägga oss och då vet vi alla precis hur det ska vara. Peter och jag kryper ner i sängen och lägger oss tillrätt. Undertiden sitter Tazza utanför sovrummet och väntar tålmodigt på att vi ska komma till ro. Tre klappar på täcket är signalen på att vi är klara och då kommer. Med ett litet kurrande (här kommer jag!) hoppar hon upp i sängen. Sedan följer en ritual när hon ska stå si och så och bli klid här och där innan hon drösar omkull på sidan med ryggen mot mitt lår och lyfter upp högertassen så att jag ska komma åt att klia henne på magen. Sedan somnar hon. Och där ligger jag, med handen fångad i en mjuk, varm och pälsfodrad kattvante. 
 
Det är ljuvligt.
 
Älskade lilla katt - tack för att du kom till just oss!
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Charlotte

Publicerad 2014-12-11 21:42:14

Gotta love Tazza =D

Postat av: Babs

Publicerad 2014-12-11 21:43:05

Tazza is da shit! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela