Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

En känslosam dag

Publicerad 2017-06-09 09:41:00 i Barnen,

Nyss gick Sonen iväg till sin allra sista skolavslutning i grundskolan. Det är alldeles omöjligt att låta bli att tänka på hans första dag och allt som hänt däremellan. Glädjen som dog, förhoppningarna som brast och livet som blev så jobbigt.
 
Och mitt hjärta, som visserligen gläds åt att vi överlevt de här åren, brister återigen när jag tänker på vad han fått stå ut med och hur långt det är ifrån det vi alla hade hoppats och önskat. 
 
Mobbning förstör liv. Men ännu värre är de föräldrar som inte tar ansvar för sina barns handlingar utan låter dem mobba. Och rektorer och lärare som inte vill tro att det är så farligt, inte har ordentliga planer och ständigt sviker utsatta barn. "Pojkarna har tagit varandra i hand och sagt förlåt." (Det har funnits rektorer och lärare på vägen som tagit ansvar, sett allvaret och gjort allt, men de kom tyvärr in i våra liv för sent.) 
 
Och BUP som bara släpper taget, inte går att kontakta, inte svarar på frågor. 
 
Ett samhälle som sviker barn och kvar står vi föräldrar och ska vara allt. Och vem kan vara det?
 
Så, älskade son, jag hoppas ändå att du är stolt över att du tagit dig ända hit. Att du kan se framtiden an med någon liten gnista hopp om att det en dag blir lättare. För det blir det, bara man orkar vänta på att tiden läker själen.
 
Det är inte lätt, mitt i tonåren och mitt i puberteten, att se att livet är långt och fyllt av nya chanser. Du får bara tro oss när vi säger att du är stark, begåvad och fantastisk och du kommer att hitta din väg. 
 
Älskar dig oändligt!
 

Kommentarer

Postat av: Anne Casparsson

Publicerad 2017-06-09 11:13:28

Önskar din son stort lycka till i livet!!!

Postat av: Susanne

Publicerad 2018-06-08 11:06:35

Tack!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela