Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Tjejsnack v. 35

Publicerad 2005-08-31 10:31:11 i Listor,

1. Har du haft en skön sommar?
Sommar? Har det varit sommar? Men jag hade i alla fall en ganska så skön ledighet. Trotsade till och med elementen och badade fyra (4) gånger.

2. Stannade du i hemlandet eller har du varit utomlands på semestern?
Sverige! Varför åka härifrån den vackaraste tiden på året?

3. Är det viktigt för dig att vara solbränd?
Jag mår oerhört mycket bättre när jag är solbränd.

4. Har du något sommarminne du vill berätta om?
Det var hemskt roligt när P blev biten i foten av en av igelkottarna, men det har jag redan berättat om!

5. Tycker du det varit för varmt?
Skojar du? För varmt? Vardå? Är du från Spanien? Eller är det bra öppet hån?

Lutherhjälpen i luften

Publicerad 2005-08-31 09:50:41 i Allmänt,

Så är Lutherhjälpens ny reklamfilm ute i TV4. Jag tycker att den är riktigt bra! Det är roligt. Skulle vilja se Svenska kyrkans också, men tror inte att Uppsala stift sänder den. Får nöja mig med annonserna.

Sossarna gör en helomvändning

Publicerad 2005-08-30 13:49:36 i Samhälle och politik,

Sossarna gör en helomvänding i valfjäskandets heliga namn. De har väl fått kalla fötter och insett att föräldrar inte vill att överförmyndaren GP ska bestämma vem som ska vara hemma med småbarnen och hur mycket. Så nu försöker de rädda valet genom att ta tillbaka alla hårda ord om tvångsfördelning av dagar.

I stället ska de "förstärka kvinnans ställning på arbetsmarknaden med minskade visstidsanställningar, rätt till heltid, lika lön för likvärdigt arbete och förstärkt lagskydd för gravida och föräldralediga.

- Vi vill lägga krutet på att förändra kvinnornas ställning på arbetsmarknaden, säger hon." (ur SvD).

Håhåjaja. När fan blir gammal blir han religiös. Med höjt barnbidrag och tillbakadraget hot om förändrad föräldraförsäkring hoppas man nu att alla småbarnsföräldrar ska stoppa socialdemokratiska valsedlar i kuverten nästa höst. Förmodligen bara för att några dagar senare åter ta upp frågan och då med en helt annan inställning. Det brukar ju bli så med våra röda vänner. Alla löften vänds till "målsättningar" och såsmåningom till  "det är tyvärr inte möjligt" så fort valet är över och regeringsmakten vunnen. Och det är ju fiffigt för på så sätt kan man återanvända löftena varje valår. Recycling är ju så modernt.

Jag läste någonstans en kommentar om den senaste socialdemokratiska regeringsperioden där skribenten klarsynt konstaterade att en borgerlig regeringen aldrig hade kunnat komma undan med sådana försämringar i välfärden som sossarna gjort. Så sant, så sant.

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela