Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Vettiga skäl

Publicerad 2007-10-30 08:51:45 i Allmänt,

Den kommunala ledningen i Uppsala vill sälja ut komersiella fastigheter, bl a affärscentrumet Kvarnen. Opposition är emot (sic!).

Jan Ask säger i bladet:
- Med tanke på att det finns ett systembolag där tycker jag att kommunen behöver ha ett ägande i fastigheten för att behålla viss social kontroll.

Visst kan man ha åsikter om att sälja ut fastigheter, men hallå! Social kontroll!?!?!?! Hur ofta är Jan Ask och nadra kommunpolitiker nere på Kvarnen och kollar så att alkisarna inte får köpa för mycket?

Ibland är det faktiskt bättre att bara hålla tyst.

Lite bortglömd...

Publicerad 2007-10-28 18:22:42 i Allmänt,

Rosa bandet är jättebra! Samlar in pengar till forskning om en vanlig och allvarlig sjukdom. Fäster uppmärksamheten på vikten av att undersöka sig själv så att man får behandling i tid. Osv, osv.

Men.

Kommer ni ihåg att det finns en mängd andra cancerformer också? Att man skickar pengar till Rosa bandet löser inte de andra sjukdomarna. Själv har jag kronisk leukemi. Jag har vänner som har hjärntumör, lungcancer, livmodercancer, skelettcancer, lymfom osv.

Man kan känna sig lite borglömd, lite utanför, när hela världen verkar fokusera på bröstcancer.

Dessuomt verkar särskilt män ibland bära det rosa bandet som ett bevis på att de bryr sig om kvinnofrågor. Kanske är det jag som övertolkar, men ändå. När jag var på Ladies Night härom veckan klev alla männen ut på scenen i slutnumret med Rosa bandet på bröstet.

Det är ju jättefint att de stödjer bröstcancerforskningen! Men om de bär det som ett tecken på att de är för jämställdhet så blir det lite märkligt.

Rosa Bandet är jättebra!
Men det stjäl allt rampljus.

Smakdomare

Publicerad 2007-10-26 13:29:00 i Barnen,

Pappan sitter och långläser tidningen en helgmorgon.

Lilla Loppan:
Kom nu pappa! Jag vill spela spel!!

Pappan:
Jag kommer! Ska bara läsa serierna först.

Lilla Loppan lägger sig över matbordet och studerar seriestriparna och säger i överlägsen ton:
Är det däj va ni kallaj föj joligt?!?


Jaa, lite faktiskt...

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela