Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Citerad

Publicerad 2007-09-29 10:17:49 i Allmänt,

Ansgars mamma gjorde mig uppmärksam på att Fru Babsan blivit citerad i pressen. Kanske inte direkt i någon av de stora drakarna, men i en sympatisk tidning vid namn Vi Föräldrar (nr 10/07 s 37, för den som vi titta).

Väldigt trevligt, men jag har två små funderingar:
1) Citatet om min Lilla Loppan stod i anslutning till en artikel om blyga barn. Eftersom citatet handlar om hennes allt annat än blyga vägran att gå på potta känns det lite lösryckt. Hur har de tänkt?

2) Brukar det inte höra till god ton att höra av sig till den man citerar i förväg? Inte för att få godkännande men för att det kan vara kul att veta. Även om bloggen är offentlig så är jag fortfarande bara en liten provatperson och ingen stor dagstidning.

Så om någon annan vill citera så varsågod! Kör på! Men det vore kul att få veta så man kan köpa tidningen.

Jag har närt en kapitalist vid min barm!

Publicerad 2007-09-24 22:22:21 i Barnen,

Läggdags. Sagan är läst och lampan är släckt. Pappan och Sonen ligger i mörkret och inväntar sömnen.

Sonen:
Jag har mycket pengar!

Pappan:
Mm, det har du.

Sonen:
Minst 1 000 kronor!!

Pappan:
Ja, det är inte dåligt.

(paus)

Sonen, mycket belåtet:
Jag är en förmögen man!!!

Barn, barn, barn

Publicerad 2007-09-24 22:08:39 i Barnen,

September har varit en omvälvande månad för barnen. Sonen har börjat sexårs med allt vad det innebär av nya upplevelser, nya rutiner och nya kamrater.

Lilla Loppan fyllde fyra år för en vecka sedan, men var hemma med feber, som nämnts tidigare. På tisdagen gick hon iväg till dagmamman, men när hon hämtades på eftermiddagen hade febern kommit tillbaka. Så på onsdagen bar det iväg till läkare som kunde konstatera att det var öroninflammation. Penicillin i 10 dagar.

Till saken hör att Lilla Loppan har blivit arg. Efter att ha varit ett solsken i nästan fyra år har hon de senaste veckorna gått in i en fyraårsilska som ingen av oss vet hur vi ska hantera - allra minst hon. Man vet aldrig när hon ska explodera och när hon väl gör det går det inte att hejda. Det värsta är att hon blir så förtvivlad. Vi har en liten teori om att Sonen, som varit lite småilsken i hela sitt liv, är van att hantera sin ilska på ett annat sätt än Lilla Loppan är.

En av de saker som nästan garanterat (men bara nästan) utlöser ilskan är att ta penicillin. Den ska tas morgon och kväll i 10 dagar! Det är 20 gånger (om nu någon inte orkade räkna ut det själv). 20 utbrott av ilska och förtvivlan som driver både Loppan och hennes föräldrar till gränsen för sammanbrott. Ibland över gränsen, faktiskt.

Men mitt i ilskan är det ändå något oerhört rörande över en spritt språngande naken-Loppa som krupit in och gömt sig under skrivbordet. Och dragit papperskorgen framför sig som värn mot påstridiga föräldrar.

Håhåjaja.

Igår hade vi i alla fall släktkalas för henne. Det kom 13 personer som firade henne med paket som med något undantag innehöll något rosa. Morbror kom utstyrd i skjorta och slips och mormor i klänning, för det var beordrat av höga vederbörande. (Och mormor hade INTE skorna med dödskallar på, "för det passar inte på prinsesskalas!")

Och hela tiden medan gästerna var här (och faktiskt en bra stund efter också) var Lilla Loppan på ett strålande humör. Hon la nya dockan i den "ojosa" docksängen som farfar snickrat, bäddade med de "ojosa" lakanen som farmor sytt. Provade den "ojosa" fjäderboan moster förärat henne, svassade runt i den "ojosa" prinsesstassen som farmor och bistod med osv. Inte förrän till kvällen kom ett vredesutbrott igen Gissa varför! Japp - penicillindags.

Ni vet väl vad "ojosa" är? Det är ju Loppans favoritfärg!!
Båda barnen har märkligt nog pratat om "ojosa och olila". (Vi tror att de gruppera just de färgerna med den mer vedertagna "ojansch"). Sonen har släppt det nästan helt nu, men Loppan ihärdar. Alla andra färger klarar sig dock utan prefixet.

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela