Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Fredagsfyran v. 38

Publicerad 2005-09-23 14:17:31 i Listor,

Fredagsfyran den här veckan har temat snigelpost.

1. Skickar du vanliga brev?

Inte ofta. Möjligen brevkort för att gratulera eller kondolera någon.

2. Kommer den vanliga posten försvinna i framtiden?

Den kommer definitivt att minska, i alla fall om man avser vanliga brev. Mail och elektroniska fakturor tar över. Däremot kommer företag fortfarande att vlja kommunicera med gamla och potentiella kunder den vägen.

3. Har du en “ingen reklam”-skylt?

Japp. Allt för att slippa algra så vansinnigt mycket papper i väntan på pappersinsamlingen (som vi alltid missar). Dessutom vill jag inte ha fler köpimpulser. Vi försöker göra oss av med saker - inte skaffa nya.

4. Vad är det roligaste att få i brevlådan?
Allt om Mat, Allt om Trädgård och inbjudningar till bröllop och andra fester.

Tjejsnack v 38

Publicerad 2005-09-22 10:51:43 i Listor,

Tjejsnacksfrågorna denna vecka tangerar Fredagsfyrans från i fredags. Men det hindrar inte mig!

 
Höstfrågor:

 
1. Har du någon favoritblomma?

Egentligen inte, men jag har vissa favoriter. En är rosenskäran som fortfarande blommar i rosa nyanser. Det kommer den att göra tills frosten tar den. Med kraftiga, 140 cm långa stjälkar, dilliknande bladverk och blommor som ser ut som blommar "ska" göra så lyser den upp hela sensommaren och hösten. Man ser att folk som går förbi tittar in och njuter av min rosenskärerabatt.

En annan favorit är luktärt för den är vacker och luktar så gott.

 

2. Tycker du om hösten?

Ja, numera inser jag att hösten har förlåtande drag. I alla fall om det inte regnar för mycket. De förlåtande dragen består i all frukt, all svamp, mustiga grytor och att det äntligen finns riktig potatis i affärerna igen.

 

3. Vad är din favoritsyssla på hösten?

Plocka svamp samt sitta inne och läsa bra böcker.

 

4. Har du trädgård?

Jajamensan. Tack och lov!! Det är i mångt och mycket trädgården som gör att hösten bli trevlig.

 

5. Plockar du svamp och bär?

Jajamensan! Och saftar och syltar och står i. Inte så mycket i år, dock, för jag har inte haft ork. Det gör inte så mycket för jag har fortfarande kvar från förra året. Och snart mognar äpplena och då blir det äppelmos.

 

En röst ur folkdjupet

Publicerad 2005-09-22 10:32:54 i Samhälle och politik,

Häromdagen lyssnade jag på Ring P1, vars sändningstid råkar sammanfalla med lämningstid för barnen. Ett bra program om man vill reta upp sig på alternativt skratta åt  människor ogenomtänkta åsiker.  Dessutom kanske programmet på något sätt reflekterar svenska folkets inställning, om nu svenska folket låter sig representeras av en grupp människor vars snittålder måste vara ca 70 år.

Häromdagen tror jag att representativiteten var rätt hög. Diskussionen handlade om budgeten och Täppas hade en äldre kvinna på tråden. Hon anklagade politikerna för att aldrig säga vad de egentligen vill åstadkomma. Täppas konstaterade då mycket riktigt att vi just den här veckan har gott om tillfällen att höra vad de vill då vi kan följa riksdagsdebatten i såväl radio som  teve samt att diverse politiker kommer att ställa upp i diverse diskussioner i andra program.  "Jo, men det är ju så tråååkigt att lyssna på!", svarade damen.

Jag tror att det sammanfattar läget rätt precis. Vi vill veta vad våra politiker tycker, men vi vill få det i lättsmält form så att vi inte behöver fundera själva. En fem, tio punkter sådär.  Prydligt uppställda i en tabell. Mend et räcker ju inte! Man måste frsöka sätta sig in i de bakomliggande eorierna för att kunna bilda sig enuppfattning om vilken politik som verkar rimlig, som kan genomföras, som kommer att göra saker och ting bättre. Det kanske inte är så himla kul att lyssna på riksdagsdebatter och liknande, men mankan ju inte ha roligt jämt. Ibland måste man göra saker för att det är viktigt.
 

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela