Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Semester

Publicerad 2007-07-14 21:47:12 i Allmänt,

Nu tar jag semester från bloggen. (Egentligen har jag väl gjort det sedan midsommar ungefär, men nu är det på riktigt!)

Sonen har i alla fall hunnit fylla 6 år och blivit vederbörligen uppvaktad.
image83
När man börjar sexårs är man stor nog att ha egen klocka...

Det är helt obegripligt att han för sex år sedan var en alldeles sprillans ny liten bäbis som blängde på mor och far med bister blick. Vart tog det lilla krypet vägen?

Och när känner man sig hemma i rollen som förälder? Jag har fortfarande svårt att fatta att jag är det. Och att för barnen är jag den självklara mamman.

Håhåjaja.

Trevlig sommer på er!
Vi hörs i slutet av augusti om inte förr!

Feta barn

Publicerad 2007-07-06 13:13:19 i Samhälle och politik,

Efter tre veckor på badhuset (där man som bekant har rikliga tillfällen att studera andra människors fysionomi) undrar jag bara en sak:

Hur kan folk låta sina barn bli så feta?

Inte alla naturligtvis. Fortfarande är tack och lov majoriteten av barnen normalvuxna, men det är betydligt fler riktigt feta barn nu än när jag gick i skolan.

Igår såg jag på staden en mamma med en dotter i 6-7-årsåldern. Flickan hade bröst! Och det såg ut som om hon hade glömt simringen kvar runt magen under klänningen. Mamman var också stor som ett hus, men hon är vuxen och har ansvar för sin egen kropp. Men barnet! Jag blir upprörd.

Själv är jag sannerligen ingen sylfid och äter både fel och för mycket. Men jag försöker verkligen lära mina barn vad en sund kost innebär och att sötsaker och snacks hör ihop med en viss dag i veckan eller vissa högtider. Jag tänkte nämligen att de skulle ha en chans att växa upp till friska vuxna som kan leva långa liv.

Barn ska orka springa. Annars är det något fel.

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela