Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Livet går vidare

Publicerad 2008-12-30 12:43:38 i Allmänt,

I morse hade vi yngel i vårt nya akvarium. Det är svärdbärarna som förmerat sig. Raskt marsherat, får man säga. De kom till oss i lördags.

Ledsen

Publicerad 2008-12-28 19:57:42 i Eländes elände,

Det är oerhört jobbigt med alla dessa dödsbud. Ledsnad, saknad och en frustration över det onödiga ödandet av liv.

... och snart är det jul

Publicerad 2008-12-23 18:33:56 i Allmänt,

Barnen är julhispiga på sitt sätt och vi vuxna på vårt. Det medför vissa krockar, men på det hela taget är stämningen god och julen på väg. Det kan t o m hända att  vi hinner bli klara med det vi ska. Skinkan (på 6,5 kilo) står i ugnen, köttbullar ligger klara i frysen, laxen är gravad, sillen är inlagd... Knäck, chokladkola, lakritskola, apelsinshokladkrisp, marsipanstubbe, Rocky road, trillingnöt (ska bränna några mandlar också), syltkakor, loppkakor, klenäter, schackrutor, pepparkakor, Rolfs pepparkakor... Granen är klädd (ny fot och ny ljusslinga i år), tomtar i alla vrår, halmbocken på plats liksom julgardin och vepa. Farfar har kommit och tomten är vidtalad. Julkort skickade och julklappar inhandlade - och i flera fall även inslagna. Jag har t o m knåpat ihop några julklappsverser!

Härmed tilllönskas hela världen en riktigt God Jul!

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela