Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Grönt

Publicerad 2010-05-15 16:55:57 i Reflektioner,

Idag är dagen när allting blir grönt på riktigt.

Fram till nu har man bara hoppats. Hoppats, men inte riktigt vågat tro. Träd och buskar har sett ut som om det skulle kunna dra tillbaka de där små gröna aningarna när som helst. Som om våren ännu tvekat.

Men idag är det på riktigt.

Pang! Bom!
En explosion i grönt. Musöronen har växt ut till kattöron, gräsmattan är nygrön. Man blir sugen på att ta en tugga.

Ny blommor slår ut hela tiden. Det är fullt sjå att försöka hänga med - man hinner inte ens lägga märke till att de blomster som gladde en så för någon vecka sedan redan är borta.

Kattungen får kattfnatt och jagar flugor. Sedan somnar hon gott på fleecefilten på altanen, allt medan den varma vinden smeker världen runt omkring.

Nu är det gott att leva.

Nu är det officiellt

Publicerad 2010-05-12 19:17:44 i Allmänt,

Jag har fått brev från Arbetsförmedlingen där man berättar att jag nu formellt är avförd som arbetslös. Lustigt. Jag hade glömt bort att jag i samhällets ögon betraktas som arbetslös fram t o m sista mars.

Själv har jag inte känt mig arbetslös mer än några enstakar veckor efter jul när jag inte hade ett enda uppdrag på gång. Annars tycker jag att jag jobbar på rätt bra!

För den om missat det har jag öppnat eget. Som skribent och kommunikatör. Susanne Folin Text & kommunikation. Det ni!

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela