Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Jodå!

Publicerad 2006-09-29 17:58:51 i Allmänt,

Det blev ungefär så intressant som jag förväntat mig. Enda ljuspunkten var att det tog 45 minuter i st f  två timmar.

Det visade sig att den här informationen ska Fk egentligen ge till alla som varit sjuka i fyra veckor! Nu har de ett uppsamlingsheat för oss som  blev sjukskrivna innan man började med det här.

Med tanke på att jag träffade min handläggare för en dryg månad sedan kändes det här klart överflödigt.

Försäkringskassan

Publicerad 2006-09-29 13:39:15 i Allmänt,

Nu ska jag gå på rehabiliteringsmöte på Försäkringskassan. Om jag har förstått det ärtt skramlar de ihop en bunt långtidssjukskrivna för att under två timmar (!) berätta om våra rättigheter och skyldigheter.

Jag har verkligen försökt komma undna, men si det gick inte. Gå måste jag.

Nu KAN det ju hända att det är jättebra. Värdefullt och viktigt och inte alls att slösa bort två timmar av ett redan överfullt liv.

Det KAN vara så.

Men förhandskänslan är att det kommer att vara ungefär lika värdefullt som att gå en "söka jobb-kurs" på Arbetsförmedlingen.

Slut som människa

Publicerad 2006-09-29 09:28:18 i Allmänt,

Torsdag; En stressig dag som tack och lov avbröts av ett samtal med min kära Ulla på förmiddagen.
Stressa hem för att hämta barn. Lilla Loppan somnade i soffan, och i ren desperation lät jag Sonen spela dator medan jag försökte plocka lite innan barnvakten skull ekomma och försöka hitta en sittplats i vårt hem.

Väckte Lilla Loppan en kvart innan barnvakten skulle ringa på dörren, dvs ca 16.30. Loppan var inte imponerad. Milt uttryckt. Och en 3-åring som inte är imponerad är väldigt tydlig med det.

När barnvakten kom vägra Loppan fortfarande släppa taget om tuttarna. Dramatiskt avsked och mer eller mindre språngmarsch (så ojag) till bussen. 30 minuter försen stormade jag in på mötet med leverqantörerna av vårt nya publiceringsverktyg. En härlig entré!

Efter mötet tågade vi iväg till Bowlaget (bowlinghallen som är inrymd i Systembolagets gamla lokaler). Här skulle sportas! Fruktansvärt, fruktansvärt varmt, men skoj ändå. Sedan middag på restaurangen mitt emot. Gott och trevligt.

Somnade ca 00.30. Väcktes 05.10, 05,45, 06,18 av Lilla Loppan. P var uppe på motsvarande sätt för att ta hand om den mardrömmande/kissnödiga Sonen.

Så idag är jag slut. Ont i bowlingmusklerna. Ont i låren efter allt cyklande fram och tillbaka. Trött, trött, trött av allt det ovannämnda. Men jag måste vara här. Idag väljs ny Kyrkostyrelse och det är ju bra om vi har den nyheten på webben. Gärna först av alla. Typ.

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela