Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

En liten paus

Publicerad 2005-10-30 14:03:58 i Föräldraskap,

Och så gick de då äntligen iväg, maken och barnen. Ett av de andra dagmammebarnen firar sin femårsdag idag och har bjudit bland annat mina barn. Sonen för att de är kompisar och dottern för att Jonas gärna skulle vilja ha en sådan lillasyster själv.  Han tycker att hon är så söt! (Gossen har god smak.)

Så här sitter jag med allt jag skulle vlja göra och vet inte var jag ska börja. Två timmar är ju inte så himla långt egentligen.  Men en korg äpplen vore bra att plocka in och göra mos av. Middagen ska så småningom förberedas.  Jag har planer på ett halsband som jag vill förverkliga. I stickkorgen ligger åtminstone tre-fyra stickprojekt som jag skulle vilja bli klar med. Datorn med sin spel lockar. Dessutom vill jag ligga på soffan och bara koppla av med en god bok.

Vilka eoner av tid jag måste ha haft innan barnen kom. Fast då var jag å andra sidan för det mesta lite bakis på söndagarna och brukade slötitta på TV4:as söndagsteve (har de fortfarande det?).

Abstinens

Publicerad 2005-10-28 09:08:03 i Föräldraskap,

Sonen håller på att sluta med napp.  För tredje kvällen  i rad ska han försöka somna utan sin älskade "mappen" i munnen. Dagarna går rätt bra, men kvällarna är en plåga. Han gråter och ropar, ömsor ber och ömsom kräver att vi ska hämta nappen åt honom. Min lille älskling!  I  framtiden hägrar ett LEGO-piratskepp, men det hjälper föga på kvällarna. Då vill han vänta en vecka till.

Jag vet hur det är.  Jag har slutat med napp en gång i tiden. Jag har slutat röka. (Flera gånger faktiskt!) Sorgen över att livet aldrig mer blir sig likt är om möjligt ännu svårare att bära än suget efter tryggheten som så länge har suttit på plats i munnen.  Beroende som beroende - de är alla svåra att bli av med.

Jag hoppas att han vänjer sig snart, för det skär i hjärtat att höra hans klagan, att vägra göra detta lilla enkla för att få honom att må bra.

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela