Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Bevara skolslöjden!

Publicerad 2009-02-26 09:05:41 i Samhälle och politik,

Ikväll, 26 februari, kommar man i programmet Skolfront att diskutera frågan: Är det dags att ersätta slöjd och hemkunskap med mer moderna ämnen som IT och teknik? (Programmet sänd 19.30 för den som har möjlighet och lust att följa frågan.)

Det självklara varet borde vara: Absolut inte! IT och teknik är ämnen som numera naturligt inlemmas i barns och ungdomars vardag och skola. Sy- och träslöjd finns det inte så många naturliga tillfällen att lära sig om man inte råkar ha föräldrar somhar det som hobbies.

Och det är ju inte så att slöjd är ett musealt ämne nuförtiden. Det finns fortfarande  all anledning att kunna behärska åtminstone grundläggande saker som att slå i en spik eller sy i en knapp.

Vi är också många, många som kan vittna hur viktigt hantverket som hobby har blivit i detta teoretiskt inriktade tidevarv. Glädjen i att skapa vackra och/eller nyttiga föremål. Att se något växa fram ur händerna och till sist kunna lägga ner nålen/hammaren/kniven/virknålen och säga: Nu är den klar!

Läs mer på Slöjdmagasinets hemsida eller gå direkt och rösta i webfrågan på UR's hemsida.
NU!

Färgtest

Publicerad 2009-02-25 10:09:31 i Allmänt,

Jag gjorde ett färgtest som skulle ge svar om min personlighet:

ColorQuiz.com Susanne took the free ColorQuiz.com personality test!

"Longs for tenderness and for a sensitivity of feel..."

Click here to read the rest of the results.

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela