Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Trädgårdsservering

Publicerad 2007-06-28 20:53:58 i Trädgård,

Vi har servering i trädgården nästan året runt. Inte för människor då, utan för våra vilda vänner. Jodå, även så här års fast naturen dignar av mat. För det är så himla trevligt att sitta och titta på dem!

Mest blir det ju sparvar och mesar, trastar och skator, nu när våra fält- och skogsfåglar har flyttat ut till en mera lantlig miljö. Men vi hoppas alltid på att vår vän Kotten ska komma och titta in. Jo, den är fortfarande vår vän fast den jagade upp mig i barnpoolen med en 1-årig Loppa i famnen(grannfrun som bevittnade jakten talar fortfarande storögt om det) och dessutom bet P i stortån en varm julikväll.

Men den är ju så himla söt! Ibland är den dessutom två, vilket är lite förvirrande eftersom vi bra har ett namn på den. Det får bli som med spindlarna i källarhålen på Resö; De heter Kalle allihop för enkelhetens skull.

Idag på eftermiddagen när Sonen och jag just avslutade vår mor-och-son-dag (jättemysigt!) kom Kotten fram. Vi läste för ett par år sedan att igelkottar är väldigt förtjusta i mogen avokado. Vilken tur att jag hade en sådan liggande! Den skars i några klyftor och slängdes strax framför Kotten som kom vaggande vid fågelbordet.

image82

Det föll Kotten på läppen, kan man säga! Efter lite drygt halva avokadon rullade Kotten (de har inte så långa ben, så magen släpar rätt snart i marken på en proppmätt igelkott) in under syrenbusken för en tupplur. Därifrån måste han sedan ha kommit ut medan vi var på simskolan, för nu är även den andra halvan borta.

Det är härligt med naturen!

Senkommen midsommarrapport

Publicerad 2007-06-28 20:40:38 i Allmänt,

Jag är väl medveten om hur dåligt jag underhåller den här  bloggen just nu. Lite grand kan jag  skylla på sommaren, men framförallt beror det på det jag har i min källare.

"Då går jag ner i min källare, där lever jag sällare..."

Men midsommar hann vi i alla fall fira, och det rejält. Först var det midsommarparty med dagmammorna och diverse andra som bor vid eller i närheten av  "Pias gård". Barnen dansade i solskenet så det var en fröjd att se.
image77
Jungfru, jungfru...
Sonen sparkar loss.
image78
jungfru, jungfru kär.
Lilla Loppan är finklädd till tänderna. Blomkrans, tofsar OCH hårspännen, armband, halsband, klänning, strumpbyxor (i den värmen!) och sina nya finskor som hon först lurade mig att köpa och sedan måste ha lurat någon annan att   låta henne ha på sig den dagen. Prinsessåldern or what!

Trollkarl, fika och häst och vagn hör till de traditionella förlustelserna.
image79
Sonen lyckades  skaffa sig en plats på kuskbocken

image80
Lilla Loppan är precis lika andäktigt nöjd bredvid bästisen.

På torsdagen drog vi till Dalom och farfar. Där firades midsommar rejält med inte mindre än två stångresningar och tillhörande dans. Äventyrspromenad i skogen, fika, varmkorv och allat annat som gör barn lätt illamående vid midsommartid hanns också med.

En rejäl (sill)lunch med diverse festliga drycker. Snaps ÄR gott!!! Och så glad och trevlig man blir sedan!
image81
Man kan ha roligt utan sprit också!

På kvällen skulle vi ha ätit middag, men det var ingen som orkade med det så vi nöjde oss med jordgubbar och glass, öl och gin & tonic.

Så det var en riktigt trevlig midsommarafton. Skruvar man bara ner förväntningarna till ett minimum så blir det oftast rätt bra när allt kommer till kritan.

Tröst

Publicerad 2007-06-20 10:12:16 i Allmänt,

En tröst i eländet är att se hur det växer i trädgården. Grön terapi!

(Tänk den som fick spendera en tid på Alnarp eller liknande...)

Jag var just ute och drog upp ett par rädisor till lunchens smörgås. Den större är stor som en lagom rödbeta:
image76
Det är något alldeles särskilt med egenodlat som ICA och de andra aldrig kan erbjuda!

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela