Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Nyårsafton

Publicerad 2006-12-31 13:40:47 i Allmänt,

Idag är det nyårsafton (om nu någon har missat det). I alla fall i västvärlden och några gamla kolonier. Kineserna och några andra miljarder människor tycker att det här är en vanlig dag. Eller så firar de något som inte har ett dugg med att byta årtal att göra. Skönt för dem.

Jag är inte så förtjust i nyår.  Om det inte framgick mellan raderna. 
Den är en ohyggligt upphaussad kväll när alla ska ha Så Himla Roligt och maten ska vara Så Himla God. Alla ska ha sina Finaste Kläder - damerna gärna med Glitter På - och alla ska tycka Så Himla Mycket Om Varandra.

Och jag går igenom hela kvällen och knackar på fasaden.
Jag umgås mycket hellre med folk en alldeles vanlig lördag när förväntningarna inte är så uppskruvade.

Redan när jag var liten grät jag på nyårsafton för att nu var det gamla året slut och innehållet ett färdigt kapitel. Inget gick att förändra, tillägga eller ta bort.

Och sedan det i synnerhet överskattade millenieskiftet - när jag fick reda på vilka som INTE var mina vänner fast jag trott det så länge - har det bara gått utför. Sjukare och sjukare, tröttare och tröttare, ensammare och ensammare. 

Men vad gör man.  Kycklingen står i ugnen, panna cottan i kylen och hallonen i en sil för att tina. Det är bara att dra på sig den glittriga fasaden igen och bita ihop ännu en nyårskväll. Och hoppas att jag överlever 2007.

Ojdå!

Publicerad 2006-12-29 13:55:19 i Allmänt,

Tiden går fort. Det börjar visst bli dags att planera för nyår. Vi ska inte vara här i år utan hos goda vänner, men det är knytkalas precis som förra året. I år med tema. Italienskt.

Alltid gott och passar de flesta. Varje familj ska ha med sig tre rätter varav en lite stadigare, t ex pastasallad, potatisgratäng eller något liknande.

Hmmm...

Det finns ju så mycket som är gott!

Skidspelen i Uppsala

Publicerad 2006-12-27 14:36:25 i Barnen,

På Annandagen lyckades barnen lokalisera de futtiga snöflingor som ligger i trädgården och testade sina första skidor som kommit med tomten.
Clara på skidorAxel på skidor
Lilla Loppan och Sonen på skidtur i grönvintern.

Det gick över förväntan bra (både med tanke på underlaget och att det var första gången de stod på skidor). Visst ramlades det en hel del, men som Sonen sa: Det roligaste är att ramla!

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela