Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Utmattad

Publicerad 2008-05-30 19:53:37 i Allmänt,

Vi har kommit hem från begravning i Falun. (Ps morfar gick ur tiden för två veckor sedan.)

Det är jobbigt med begravning. Varje gång är det som om man genomlever alla tidigare begravningar och saknader ännu en gång. Och tomheten efter den som dött blir naturligtvis väldigt påtaglig.

Barnen var med också. Det avr första gången de var med om en begravning, så de var ganska spända innan. Vi hade berättat så mycket vi kunde om hur allt skulle vara så att inget skulle komma som en överraskning i alla fall. Det gick väldigt bra, men det är jobbigt för barn när en massa vuxna gråter. Så nu är vi rätt trötta och urlakade allihop.

Det var i alla fall en fin begravning med vacker musik och trevligt fika efteråt. Solen strålade och blommorna doftade. Skönt. Begravningar blir mycket mer uthärdliga om vädret är fint.

Bulgarien

Publicerad 2008-05-26 09:47:36 i Allmänt,

Det är ett land som jag kom på mig med att veta mycket lite om. Sådant märks när man är på plats.

(Vi kom alltså hem därifrån i torsdags natt efter en veckas semester, för den som inte hänger med i svängarna.)

Annars brukar jag, de få gånger jag rest utomlands, vara jättenoga med att läsa på i förväg om kultur, historia osv, lära mig de viktigaste fraserna på landets språk (tack, ursäkta, goddag...) och i största allmänhet förbereda mig på att vara i ett annat land.

Men den här gången låg fokus på att vara lediga tillsammans, hela familjen, och förhoppningsvis få njuta av sol och bad. Och så blev det också!

Urvalskriterierna för resmålet var att det
a) skulle finnas sandstrand
b) ordentlig retaurang (inte laga mat på en vecka!!)
c) Bamseklubb (inte så vanligt som kan tro när man reser före terminsslutet)

På det sättet hamnade vi i Tsarevo. En liten håla långt söderut på Bulgariens Svarta havskust.

Och vi har haft det så bra! Inte minst tack vare Bamseklubben. Sonen och Lilla Loppan lärde känna de andra barnen på hotellt inom ett dygn från ankomsten och sedan var det full fart i lekandet hela veckan. eftersom det var så tidigt på säsongen var hotellet ganska glest befolkat så vi vuxna bekantade oss snart med de andra gästerna och snart visste alla ungefär vilka alla andra var.

Alltihop skapade en ganska så familjär och trygg stämning. Vi turades om att passa barn, ingen behövde vara orolig för sina värdesaker, det blev inget slagsmål som solstolar elelr middagsplatser eller något annat. Personalen kände snart igen oss allihop och visste vilka barn som hörde vart.

Med små barn i sällskap gör man inte så hemskt många kulturella utflykter eller vandringar, men vi tog i alla fall en halvdagstur till en 4 000 år gammal stad som heter Sozopol. Rätt häftigt. Dagen avslutades med en båttur uppför en flod där vi spanade efter sköldpaddor. Och det fick vi se också! Jag slutade räkna efter ett tag, men någon sade att vi såg 37 stycken och det verkar rätt rimligt. Dessutom en orm, några grodor och några kungsfiskare!

Det enda jobbiga med hela veckan var resan hem. Planet lyfte inte förrän 23.00 lokal tid och landade vid 01.00 svensk tid på Arlanda. Inte värdens bästa tider för en barnfamilj. Men ungarna var tappra. Särskilt när vi väckte dem på Arlanda och de mitt i natten trampade genom hela det enorma huset mot passkontrollen.

(En stilla undran - när vi nu kom in som sista plan till Arlanda på natten, var de då tvungna att köra in till Gate 69, så långt bort från passkontrollen som möjligt???)

Resandet gav i alla fall mersmak för oss allihop. Lilla Loppan försöker varje dag kräva att vi ska flyga igen och vi längtar allihop tillbaka till trevnaden i Bulgarien.
image96

Ser ni Bamseklubben på stranden, precis vid hörnet av hotellet?

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela