Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Åke

Publicerad 2005-11-30 20:50:59 i Allmänt,

Så Åke Gren blev frikänd. Jag kan tycka det är bra av en enda orsak och det är att annars hade HD gjort ett ärkenöt till martyr.

Dessutom borde det vara Pingstförsamlingen uppgift att ta itu med sina galningar, men det vill de ju inte. Man kunde tycka att Pingskyrkan skulle förlora många medlemmar på det här, men så blir det väl inte.

Däremot
är det flera som hör av sig till Svenska kyrkan och vill gå ur nu när de fått bevisat hur dumma päster är och att ingen gör något åt det. Och för ett par veckor sedan hörde fok av sig för att Svenska kyrkan ska ta fram en välsignelseakt för homosexuella äktenskap. Håhåjaja.

Officiell vinter

Publicerad 2005-11-27 11:51:54 i Föräldraskap,

Nu har vinterns första snögubbe förfärdigats i trädgården. Det innebär att knappt en snöflinga finns kvar på marken, men ändå - vintern är här!

De få snögnuttor som fortfarande går att finna håller en entusiastisk fyraåring på att göra en snöborg av, bistådd av sin tvååriga lillasyster.  Och en tålmodig pappa. Själv ska jag koka makaroner.

Matvanor

Publicerad 2005-11-24 13:20:11 i Mat,

I UNT kunde man häromdagen läsa att man sparar flera tusenlappar per år genom att sluta köpa onyttigheter som godis, chips, feta ostar och alkohol. Bara det är ju tillräckligt föär att fundera över sina konsumtionsvanor.

På det viset blir det också pengar över för att konsumera medvetet, dvs handla KRAV-märkt och Rättvisemärkt i st f att bara gå på de billigaste alternativen. De har räknat ut att om man väljer ekologiskt när man handlar mjölk, ägg, potatis, pasta, ris och kaffe så blir merkostnaden bara 730 kronor per år. Det är ju peanuts - särskilt om man redan sparat in flera tusen på att sluta med skräpet.

Extrabonus: man mår bättre, blir snyggare och lever längre om man skippar skräpet.

Ska för övrigt gå och väga mig idag igen. Håll tummarna. (4 kilo hittills.)

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela