Fru Babsans perspektiv

Allt och inget om det som betyder något för mig. Samhälle och politik. Föräldraskap och barnen. Trädgården och mat. Och lite annat!

Stora valborgsdeppen

Publicerad 2007-04-30 11:31:25 i Allmänt,

Jobbig dag idag. Det är Valborg och jag kommer inte att gå på högtidslandskap eller sillunch elelr mössviftning eller champagnegalopp... Saknar allt det där förfärligt mycket.

Tvingades köra igenom stan på väg till Ackis och såg alla glada studenter med kassar och ryggsäckar på väg mot dagens attraktioner.
Avundsjuk!

Till råga på eländet så jobbar P idag fast han först sagt att han inte skulle. Barnen är hemma med mig (för det hade vi redan lovat dem) och därmed försvann alla möjligheter att ta sig in till stan åtminstone en liten stund.

Tack och lov kommer kära vänner ikväll för att fira en mera profan Valborg. Grillning i trädgården och majbrasa vid högarna (stans största). Så lite fest blir det. Men inte är det som förr.

Glad Valborg på er!
Och grattis, kungen!!

Lite trötta idag

Publicerad 2007-04-26 09:56:12 i Allmänt,

Vi var på cirkus igår. Brasil Jack gästade staden och det kunde vi inte missa. Framförallt Sonen är  fullkomligt förälskad i cirkus och Lilla Loppan är hänger på. 

Så här års är det en viss prövning att vara ute på biltur genom landet eftersom Sonen kan få syn på en cirkusaffisch på flera hundra meters håll. Tack och lov har han i år kommit till insikt om att vi inte kan stanna i Karlskoga eller Karlstad för att vänta i två dagar på en cirkus. Men när cirkusen kommer till Uppsala så lär vi gå. I alla fall en gång om året.

Och det är ju kul, även om Brazil Jack kanske inte håller den kvalitet som jag minns från barndomens föreställningar med Cirkus Scott.  I år hade jag också förra årets cirkusbesök i färskt minne och tog därför med våtservetter. De har fått smak för sockervadd, barnen.

Lilla Loppan uppskattar ju även andra godsaker. Rätt var det var låg hon under bänken och jag frågade vad hon höll på med.
"Popcorn!" sa hon och pekade in i munnen. 

Mitt raska popcornförbud togs inte emot vänligt.Och det är klart, hemma kan man ju plocka upp ett popcorn man tappat och stoppa det i munnen. Men jag har mina dubier om att plocka upp andras tappade popcorn från ett smutsigt cirkusgolv.

Idag var det två trötta barn som skeppades iväg till dagmamman. Det är inte utan att jag tycker lite synd om henne...

Inte datortrött

Publicerad 2007-04-25 11:12:57 i Allmänt,

men lite bloggtrött.

Surfar en del, men mest på pärlor (!).

Hade en härlig helg med goda vänner på besök på lördagen.  Dels fyra kära på middag, inplanerat sedan länge. Som grädde på moset också en överraskningsvisit på eftermddagen av Magnus - min gamle bästis, studiekamrat och vapendragare i nationslivet.

Jag surfar fortfarande på glädjevågor sedan helgen.

Maten gick ner också.  Bjöd på min egen uppfinning - marinerade och ugnsstekta kycklingfiléer, uppskurna och garnerade med massor av citronbitar och parmesanost samt pasta med sås gjord på  marinaden och gröna ärtor.  Efter det vaniljglass med stekta äppelklyftor (barnens favorit).

Är ovanligt trädgårdsslö i år. I vanliga fall brukar källaren svämma över av små plantor, men i år har jag inte riktigt haft orken. Än är det dock inte försent att sätta snabbgroende sommarblommor, så så får det bli i år. Köpte i alla fall lite penséer häromdagen och har satt i en kruka. Har blommor kvar för ett par krukor till, så det får bli projekt idag.

Om

Min profilbild

Fru Babsan

En kvinna med en åsikt och stort intresse för mat.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela