Limekaka på äggvitor
Sonen skulle göra maränger, men smeten ville inte resa sig. (Vi misstänker att en droppe äggula är boven i dramat.) Så då bestämde vi oss för ett köksexperiment. Det resulterade i en lime kaka med härligt svampig konstistens. Den blir väldigt låg, men man kan säkert dubbla receptet för en högre variant.
Limekaka à la mor & son
Ugn 175 grader
3 äggvitor
1 dl socker
1 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
rivet skal av 1 lime
50 g smält smör
smör och kokosflingor till formen
Smörj en avlång brödform med smör och "bröa" med kokosflingor
Vispa äggvitorna till hårt skum (om det går)
Vispa ner sockret
Blanda mjöl, bakpulver och limeskal i en skål för sig och rör ner i äggvitesmeten
Blanda sist i det avsvalnade smöret
Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter
Låt svalna fem minuter i formen innan kakan stjälps upp på ett fat.